О Фондацији О Црниловићу Такмичења Радови Тестови Контакт Линкови

ГАЛЕРИЈА

 

ПРИЈЕМНО ТЕСТИРАЊЕ У ШКОЛСКОЈ 2017/2018 ГОДИНИ

              Крајем децембра 2017. године у Техничкој школи у Власотинцу одржан је пријемни тест у организацији Фондације даровитих Власотинце "Христифор Црниловић - Кица" и Регионалног центра за таленте Врање. Пријемни тест су полагали ученици основних и средњих школа. Ученици који буду положили тест стичу право учешћа на смотрама и такмичењима талената у организацији Регионалног и Републичког центра за таленте. Зa тестирање је било пријављено 24 ученика. На тестирање је изашло 23 ученика а тестирање је положило 21 ученик.

 

РЕЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНАТА У БЕОГРАДУ 2017. ГОДИНЕ

                 На Републичком такмичењу талената у Београду учествовала је Фондација даровитих Власотинце као општински центар за таленте са члановима Фондације ученицима основних и средњих школа. На том такмичењу учествовало је 7 ученика и то: Анђела Митић, Немања Митић, Тамара Шушулић, Лука Крстић, Данило Пејчић, Сретен Живковић,  и Димитрије Павловић. Такмичење је одржано у Београду.

                На Републичком такмичењу постигнути су следећи резултати:

- Анђела Митић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", заштита животне средине, ментор Нела Петковић, диплому за 3. место.

- Сретен Живковић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", информатика, ментор Новица Стојилковић, диплому за 3. место.

- Димитрије Павловић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", енглески језик, ментор Биљана Пиповић диплому за 3. место.

 

РЕГИОНАЛНА СМОТРА ТАЛЕНАТА У ВРАЊУ 2017. ГОДИНЕ

                 На Регионалној смотри талената у Врању учествовала је Фондација даровитих Власотинце као општински центар за таленте са члановима Фондације ученицима основних и средњих школа. Смотра је одржана почетком маја 2017. године у Врању у организацији Регионалног центра за таленте Врање.

                На Регионалном такмичењу талената од укупно пријављених 18 уленика учествовало је 17 ученика са територије општине Власотинце. Научне области из којих су учествовали чланови ФДВ "Х. Црниловић-Кица" били су: српрски, психологија, информатика, биологија, животна средина, енглески језик и физика. Од укупно  17 ученика из Власотинца за Републичко такмичење пласирало се 7 ученика.

 

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА 2017. ГОДИНЕ

УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА (ДПИРСС ТАКМИЧЕЊЕ)

                 На државном првенству истраживачких радова ученика средњих школа ( www.dpirss.com ) које је организовао Регионалног центар за таленте Београд II, Анђела Митић ученицa Гимназије "Стеван Јаковљевић" и члан ФДВ "Х. Црниловић-Кица" Власотинце je на такмичењу освојилa 1. место.

 

ПРИЈЕМНО ТЕСТИРАЊЕ У ШКОЛСКОЈ 2016/2017 ГОДИНИ

              Дана 09.12.2016. у Гимназији "Стеван Јаковљевић" односно Техничкој школи одржан је пријемни тест у организацији Фондације даровитих Власотинце "Христифор Црниловић - Кица" и Регионалног центра за таленте Врање. Пријемни тест су полагали ученици основних и средњих школа. Ученици који буду положили тест стичу право учешћа на смотрама и такмичењима талената у организацији Регионалног и Републичког центра за таленте. Зa тестирање је било пријављено 28 ученика. На тестирање је изашло 26 ученика а тестирање је положило 23 ученик.

 

РЕЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНАТА У БЕОГРАДУ 2016. ГОДИНЕ

                 На Републичком такмичењу талената у Београду учествовала је Фондација даровитих Власотинце као општински центар за таленте са члановима Фондације ученицима основних и средњих школа. На том такмичењу учествовало је 6 ученика и то: Милица Митић, Милица Савић, Анђела Митић, Петар Ивковић, Сретен Живковић и Димитрије Павловић. Такмичење је одржано 28.05.2016. године на приватном универзитету "Сингидунум".

                На Републичком такмичењу постигнути су следећи резултати:

- Милица Митић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", заштита животне средине, ментор Нела Петковић, диплому за 1. место на укупан пласман и диплому за 2. место за рад.

- Анђела Митић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", заштита животне средине, ментор Нела Петковић, диплому за 1. место на укупан пласман и диплому за 2. место за рад.

- Сретен Живковић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", информатика, ментор Новица Стојилковић, диплому за 3. место на укупан пласман.

- Петар Ивковић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", енглески језик, ментор Биљана Пиповић, диплому за 3. место на укупан пласман.

- Милица Савић, Гимназија "Стеван Јаковљевић", хемија, ментор Нела Петковић, диплома за 3. место за рад.

- Димитрије Павловић, ОШ "Синиша Јанић", енглески језик, ментор Мила Ђонић и Марина Нешић, диплому за 1. место на укупан пласман и диплому за 1. место за рад.

Освојено је 5 диплома за укупан пласман и 4 дипломе за рад што је укупно 9 диплома.

 

 

РЕГИОНАЛНА СМОТРА ТАЛЕНАТА У ВРАЊУ 2016. ГОДИНЕ

                 На Регионалној смотри талената у Врању учествовала је Фондација даровитих Власотинце као општински центар за таленте са члановима Фондације ученицима основних и средњих школа. Смотра је одржана 07.05.2016. у Гимназији "Бора Станковић" у Врању у организацији Регионалног центра за таленте Врање.

                На Регионалном такмичењу талената учествовало је 11 ученика са територије општине Власотинце. Научне области из којих су учествовали чланови ФДВ "Х. Црниловић-Кица" били су: историја, психологија, информатика, животна средина, хемије, енглески језик и физика. Од укупно  11 ученика из Власотинца за Републичко такмичење пласирало се 6 ученика.

 

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА 2016. ГОДИНЕ

УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА (ДПИРСС ТАКМИЧЕЊЕ)

                 На државном првенству истраживачких радова ученика средњих школа ( www.dpirss.com ) које је организовао Регионалног центар за таленте Београд II под покровитељством министарства просвете, науке и технолошког развоја a чији је генерални спонзор Телеком Србије, две ученице Гимназије "Стеван Јаковљевић" и чланови ФДВ "Х. Црниловић-Кица" Власотинце су на такмичењу одржаном 02.04.2016. године освојиле  дипломе и то:

 

                 Ученица 4. разреда Милица Митић Гимназије "Стеван Јаковљевић", и члан ФДВ "Х. Црниловић-Кица" Власотинце из научне области "животна средина" са темом „Примена стабла биљке Solanum lucopersicum као биосорбента за уклањање Cu(II) јона из воде“ освојила је 2. место. Ментор је Нела Петковић професор хемије.

                 Ученица 3. разреда Анђела Митић Гимназије "Стеван Јаковљевић", и члан ФДВ "Х. Црниловић-Кица" Власотинце из научне области "Life Siеnce (животне науке)" са темом „Одређивање садржаја олова и цинка у биљној врсти Spinacia oleracea“ освојила је 3. место. Ментор је Нела Петковић професор хемије.

                 Поменуто такмичење је одржано 02.04.2016. у Београду.

ДОМАЋИН ТАКМИЧЕЊА 2016 ЈЕ 

ОБРАЗОВНИ СИСТЕМ “РУЂЕР БОШКОВИЋ” – Кнеза Вишеслава 17 Београд , /Кошутњак/

    


 

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА 2015. ГОДИНЕ

УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА (ДПИРСС ТАКМИЧЕЊЕ)

                 На државном првенству истраживачких радова ученика средњих школа ( www.dpirss.com ) које је организовао Регионалног центар за таленте Београд II а под покровитељством министарства просвете, науке и технолошког развоја чији је генерални спонзор Телеком Србије ученица 3. разреда Милица Митић Гимназије "Стеван Јаковљевић", Власотинце из научне области "животна средина" са темом "абсорпција тешких метала у младој биљци пшенице и детоксикација зеолитом" освојила је 2. место. Ментор је Нела Петковић професор хемије. Поменуто такмичење је одржано 28.03.2015. у Београду.

 
 
   

  

  

 
 

 

РЕГИОНАЛНА СМОТРА ТАЛЕНАТА У ВРАЊУ 2015. ГОДИНЕ

                 На Регионалној смотри талената у Врању учествовала је Фондација даровитих Власотинце као општински центар за таленте са члановима Фондације ученицима основних и средњих школа. Смотра је одржана 10.05.2015. у Гимназији "Бора Станковић" у Врању у организацији Регионалног центра за таленте Врање.

                За Регионалну смотру талената било је пријављено 28 ученика са територије општине Власотинце. Научне области из којих су учествовали чланови ФДВ "Х. Црниловић-Кица" били су: географија, историја, психологија, информатика, животна средина, биологија, енглески језик и физика. Од укупно пласираних 17 ученика са територије Јабланичког и Пчињског округа из општине Власотинце пласирало се 10 ученика.

 

 

 

 
 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ПО НАУЧНИМ ОБЛАСТИМА И СМОТРА ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА ТАЛЕНАТА СРБИЈЕ ОДРЖАЋЕ СЕ :

 

6. ЈУНА  2015. ГОДИНЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ СИНГИДУНУМ - КУМОДРАШКА УЛИЦА БРОЈ 261- А   /Преко пута новог насеља Степа Степановић, непосредно после фабрике "Соко Штарк"/

 

СВИ УЧЕСНИЦИ ЋЕ РАДИТИ ТЕСТ У 4 /ЧЕТИРИ АНФИТЕАТРА/

Распоред ученика по анфитеатрима  У ПРИЛОГУ  

Распоред ученика по комисијама и научним областима који су распоређени у 17 просторија  У ПРИЛОГУ  

СВЕЧАНО ОТВАРАНЈЕ 9.15 ЧАСОВА

УЛАЗАК У АНФИТЕАТРЕ ЗА РАД ТЕСТА У 9.45

ПОЧЕТАК ТЕСТА  У 10.00  ДО 11.30

ПОЧЕТАК ОДБРАНА ПО НАУЧНИМ ДИСЦИПЛИНАМА  11.40

 

ПРИЛОГ: РАСПОРЕД ЗА ТЕСТИРАЊЕ.xls

                 РАСПОРЕД УЧИОНИЦА И КОМИСИЈА ЗА ОДБРАНУ РАДОВА.xls

 

РЕПУБЛИЧКА СМОТРА ТАЛЕНАТА У БЕОГРАДУ 06.06.2015. ГОДИНЕ

               На Републичкој смотри талената у Београду учествовала је Фондација даровитих Власотинце као општински центар за таленте са члановима Фондације ученицима основних и средњих школа. Смотра је одржана 06.06.2015. на Универзитету СИНГИДУНУМ у Београду.

                На Републичкој смотри талената учествовало је 10 ученика са територије општине Власотинце. Научне области из којих су учествовали чланови ФДВ "Х. Црниловић-Кица" били су: географија, информатика, животна средина, биологија и енглески језик.

 

 

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ РЕПУБЛИЧКЕ СМОТРЕ 06.06.2015. У БЕOГРАДУ:

                            ПЛАСИРАНИ СРЕДЊА ШКОЛА.XLS

                            ПЛАСИРАНИ ОСНОВНА ШКОЛА.XLS

                            ДИПЛОМЕ ЗА РАД.XLS

 

 
   
 

 

 

                     Дана 18.11.2015. у Техничкој школи односно Гимназији "Стеван Јаковљевић" одржан је пријемни тест у организацији Фондације даровитих Власотинце "Христифор Црниловић - Кица" и Регионалног центра за таленте Врање. Пријемни тест су полагали ученици основних и средњих школа. Ученици који буду положили тест стичу право учешћа на смотрама талената у организацији Регионалног и Републичког центра за таленте. Због великог броја пријављених ученика за тестирање, а било их је 48, тестирање је било организовано у две групе у кабинету за физику. На тестирање је изашло 41ученик. Тестирње је положило 31 ученик.

 

Тестирање 18.11.2015. године, прва група, ученици основних и средњих школа

 

Тестирање 18.11.2015. године, друга група, ученици основних школа